Airco, wat doet het met je?

Wil jij meer weten over de effecten van een airco? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bij Zonneprofijt verkopen we niet alleen mooie en goede airco’s, maar we weten er ook alles over. 

Zoals je misschien weet koelt of verwarmt een airco de lucht in de ruimte. Het zorg ook voor het ontvochtigen en het filteren van de lucht. Dit samen, zorgt voor een prettig binnenklimaat. 

De nieuweste airco’s zijn zo zuinig zo zuinig, dat het een alternatief voor de CV-installatie is. Het verbruikt namelijk niet zo heel veel energie. Maar los daarvan, vragen sommige mensen zich af wat een airco nu eigenlijk met je doet en of het veilig is om er dagelijks gebruik van te maken. 

Gelukkig hebben we goed nieuws voor je. Want, ten eerste willen we benadrukken dat airconditioning niet ongezond is. Toxicologen en longspecialisten zijn het er hier al langer over eens. Van een goed en modern airconditioningsysteem kun je niet ziek worden. Het is wel belangrijk dat je de airco goed gebruikt. Je kunt namelijk wel een infectie oplopen als de airco fout gebruikt wordt. 

De airco is een veelgebruikt apparaat om een comfortabel binnenklimaat te creëren en daar zitten bepaalde risico’s aan verbonden. Zo kan er een infectie ontstaan door bijvoorbeeld een slecht onderhouden airco of door de luchtstroom direct op je gezicht te richten.

Onze installateur zijn gecertificeerde specialisten die de airco van een onderhoudsbeurt kunnen voorzien zodat je zeker weet dat de airco goed functioneert en dat je er niet ziek van zult worden. De airco op zich, heeft namelijk veel voordelen. Het kan de ruimte zowel koelen als verwarmen en het kan de lucht ontvochtigen en filteren. Dit zorgt weer voor een comfortabel binnenklimaat.

Tegenwoordig zijn de modernere airconditioners, zoals de Haier en Daikin die verkocht worden bij Zonneprofijt zo zuinig dat ze als een alternatief voor de CV-installatie worden gebruikt. Bovendien zijn ze bijzonder gebruiksvriendelijk. Ze worden geïnstalleerd door onze monteurs. Dat is dus ideaal.

Wil je een airco kopen of wil je ervoor zorgen dat jouw airco optimaal werkt? Je kunt altijd contact opnemen met Zonneprofijt. Dit kan zowel voor de aanschaf van een airco als voor een check. 

Bekijk onze website of bel naar 0341 849 573. Je kunt ook mailen naar [email protected].

× Stuur ons een WhatsApp!