Airco, wat is het?

Wat is een airco?

Onder airconditioning verstaan we het behandelen van de lucht in een ruimte waarin personen verblijven om zo een aangename temperatuur, vochtigheidsgehalte, zuiverheid, alsook een goede luchtcirculatie te verzekeren. In zo’n ruimte voelen mensen zich prettig en leveren zij de beste prestaties.

Een airco, ook wel bekend als een airconditioner, is dus een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om de lucht in een ruimte af te koelen en te ontvochtigen. Het apparaat werkt door warme lucht uit de kamer te zuigen en deze te koelen door middel van een koelvloeistof. De gekoelde lucht wordt vervolgens teruggeblazen in de kamer.

Airconditioners zijn niet alleen onmisbaar in warme en vochtige klimaten, want inmiddels kan de temperatuur binnenshuis in Nederland ook oplopen tot oncomfortabele niveaus. Bijvoorbeeld tijdens warme zomermaanden. 

Daarnaast kan een airco gebruikt worden i.p.v. een CV-ketel om kosten te besparen. Bij Zonneprofijt bieden we namelijk airco’s met energielabel A++ en A+++.

Wat doet een airco?

Naast het afkoelen van de lucht, kunnen de moderne airconditioners die we verkopen ook de lucht filteren en de kwaliteit van de lucht in de ruimte verbeteren.

Er zijn verschillende soorten airconditioners beschikbaar, waaronder raammodellen, draagbare modellen en split-systemen. Bij zonneprofijt wordt een split-systeem aangeboden. Split-systemen bestaan uit twee afzonderlijke eenheden: een binnenunit die de lucht in de kamer koelt en een buitenunit die de warmte afvoert.

Zijn er factoren waar je op moet letten bij het aanschaffen van een airco?

Als je op zoek bent naar een airco, is het belangrijk om te letten op factoren zoals de grootte van de ruimte, het type airco en het energieverbruik. Twijfel je nog of wil je meer informatie? Je kunt altijd contact opnemen.

Contact

Gebruik ons contactformulier voor meer informatie of bel naar 0341 849 573. Je kunt ook mailen via info@zonneprofijt.nl. 

× Stuur ons een WhatsApp!