Airco, wat verbruikt het?

Wat kost een airco aan stroom?

Een ‘normale’ airconditioning verbruikt gemiddeld 1 kWh per uur.  Dit stroomverbruik kan echter variëren afhankelijk van het merk, model en de capaciteit van de airco.

Bij Zonneprofijt verkopen we de airco Haier en Daikin. De energiekosten van deze airco’s zijn afhankelijk van verschillende factoren waaronder het gebruikspatroon en de energieprijs per kilowattuur (kWh) in jouw regio.

Over het algemeen geldt dat hoe hoger het vermogen van de airco, hoe meer stroom deze zal verbruiken en hoe hoger de energiekosten zullen zijn. Daikin en Haier bieden beide verschillende modellen van airco’s met verschillende vermogens. De energiekosten van een airco kunnen worden berekend door het vermogen van de airco te vermenigvuldigen met het aantal uur dat deze per dag wordt gebruikt, en vervolgens vermenigvuldigen met de energieprijs per kWh.

Het is ook belangrijk om te weten dat sommige airco’s energiezuiniger zijn dan andere. Daikin staat bijvoorbeeld bekend om zijn energiezuinige systeem is ontworpen om te werken met het energiezuinige koudemiddel R-32. Haier is ook energiezuinig. Beide hebben een energielabel A++ en A+++.

Als je specifiek wilt weten wat de energiekosten zijn voor een Haier of Daikin airco, moet je ons model opzoeken en deze vermenigvuldigen met het aantal uur dat je de airco per dag gebruikt en vervolgens de energieprijs per kWh in jouw regio opzoeken en deze vermenigvuldigen met het aantal kWh dat de airco verbruikt. Op basis hiervan kun je een schatting maken van de energiekosten..

Gelukkig zijn tegenwoordig deze energiezuinige airco’s verkrijgbaar bij Zonneprofijt, die dus minder stroom verbruiken.

Airco i.p.v. CV-ketel

Ja, een huis verwarmen met airco is energiezuiniger dan met een cv-ketel, aangezien de traditionele cv-ketel minder snel op temperatuur is en meer energie vraagt. Daardoor is het zeker rendabel en is het dus goedkoper dan de gewone verwarming.

Bij Zonneprofijt adviseren we je graag over de meest energiezuinige airco voor jouw specifieke situatie. Dit is afhankelijk van hoe groot de ruimte is en wat jouw behoeften zijn. 

CONTACT
Wil je meer weten over het verbruik van een airco of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch op 0341 849 573. Je kunt ons ook mailen via info@zonneprofijt.nl.

Onze specialisten staan hier op werktijden van 9 tot 5 uur voor je klaar.

× Stuur ons een WhatsApp!