Haier of Daikin airco monteren

Ben jij op punt om een airco te installeren? Volgens de wet en verzekering mag je dit niet zelf doen maar moet je dit laten doen door een specialist. Een foutieve installatie kan namelijk leiden tot problemen met de werking van de airco en zelfs schade aan je huis of bedrijfspand. Daarom is het verstandig om de hulp van een professional in te schakelen. 

Bij Zonneprofijt werken experts

Bij Zonneprofijt werken gecertificeerde monteurs die een airco snel en gemakkelijk kunnen monteren. Zonneprofijt heeft ervaring in het monteren van Haier en Daikin airco’s en kan je dus helpen bij het kiezen van de juiste plek om de airco te plaatsen. Het is belangrijk dat de airco op de juiste plek wordt gemonteerd om een optimale werking te garanderen en energie te besparen.

Bovendien zorgt een professionele installatie ervoor dat de garantie van de airco behouden blijft. Als je de airco zelf installeert en er iets misgaat, kan dit resulteren in verlies van garantie en extra kosten voor reparaties.

Als je Zonneprofijt inschakelt voor het monteren van je Haier en Daikin airco, weet je zeker dat dit op de juiste manier wordt gedaan. Onze professionele installateurs zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën en kunnen je adviseren over het juiste onderhoud van je airco. Nogmaals, het monteren van een Haier of Daikin airco is een nauwkeurig proces dat het beste kan worden uitgevoerd door een erkende en ervaren installateur.

Onze monteurs gaan als volgt te werk:


Het monteren van een Haier of Daikin airco is een nauwkeurig proces dat het beste kan worden uitgevoerd door een erkende en ervaren installateur. Hieronder vind je echter een algemeen overzicht van de stappen die worden genomen bij het installeren van een airconditioningsysteem van deze merken.

  1. Plaatsing van de binnenunit: De binnenunit wordt geplaatst op de gewenste locatie in de ruimte en bevestigd aan de muur of het plafond. De unit moet zo worden geplaatst dat er voldoende ruimte is voor luchtstroom en dat deze op een strategische plek wordt geplaatst voor de beste koeling en verwarming.
  2. Aansluiten van de leidingen: Er worden leidingen aangesloten tussen de binnenunit en de buitenunit. Deze leidingen bevatten koelvloeistof en elektrische kabels en zorgen voor de uitwisseling van warmte tussen de binnen- en buitenunit.
  3. Plaatsing van de buitenunit: De buitenunit wordt geplaatst op een geschikte locatie buiten het gebouw, bijvoorbeeld op een dak of op de grond. De unit moet zo worden geplaatst dat deze goed toegankelijk is voor onderhoud en reparatie, en tegelijkertijd discreet genoeg is om niet te veel op te vallen.
  4. Elektrische aansluiting: De elektrische kabels worden aangesloten tussen de binnen- en buitenunit en op de stroombron.
  5. Testen van het systeem: Zodra het systeem is geïnstalleerd, wordt het getest om ervoor te zorgen dat het correct werkt en de juiste koeling en verwarming levert. De installateur zal het systeem op verschillende instellingen testen om ervoor te zorgen dat het aan de vereisten voldoet.
  6. Oplevering: Na succesvolle installatie en testen van het systeem, zal de installateur het systeem opleveren en uitleggen hoe het systeem werkt, en eventueel advies geven over onderhoud en gebruik.

Contact opnemen

Gebruik ons contactformulier voor meer informatie of bel naar 0341 849 573. Je kunt ook mailen via [email protected]

× Stuur ons een WhatsApp!