Hoe zonnepanelen op dak krijgen

Ben je benieuwd naar hoe je zonnepanelen op je dak kunt krijgen? Bij ons ben je aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen en helpen je graag bij het realiseren van jouw duurzame energie-opwekking.

Het plaatsen van zonnepanelen op je dak is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Het begint allemaal met een dakinspectie om te kijken of jouw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Hierbij wordt er gekeken naar de dakconstructie, de hellingshoek en de eventuele schaduw op het dak. Op basis van deze informatie wordt er een ontwerp gemaakt voor de installatie van de zonnepanelen.

Vervolgens worden de zonnepanelen op het dak geplaatst. Dit gebeurt met behulp van een montagesysteem dat speciaal is ontworpen voor het plaatsen van zonnepanelen op daken. Hierbij wordt er rekening gehouden met de hellingshoek en de oriëntatie van de panelen om zo het maximale rendement te behalen.

Na het plaatsen van de zonnepanelen wordt de omvormer geïnstalleerd. De omvormer zet de gelijkstroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt om in wisselstroom die gebruikt kan worden in huis. De omvormer wordt vaak in de buurt van de meterkast geplaatst.

Tot slot wordt de installatie aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Hierbij wordt er gecontroleerd of alles veilig is aangesloten en wordt de installatie opgeleverd. Je bent nu klaar om duurzame energie op te wekken met je zonnepanelen!

Het plaatsen van zonnepanelen op je dak is een zorgvuldig proces dat door professionals moet worden uitgevoerd. Bij ons ben je verzekerd van een vakkundige installatie en een duurzame energie-opwekking. Wil je meer weten over hoe je zonnepanelen op je dak kunt krijgen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contact opnemen

Gebruik ons contactformulier, bel 0341 849 573 of mail naar info@zonneprofijt.nl. 

× Stuur ons een WhatsApp!