Waar zonnepanelen aansluiten

Als je net zonnepanelen hebt aangeschaft of van plan bent om dat te doen, vraag je je misschien af waar je ze moet aansluiten. Het antwoord hangt af van je specifieke situatie, zoals de grootte van je dak en waar je de panelen het beste kunt plaatsen voor optimale zonne-energieopwekking. Bij Zonneprofijt helpen we je graag bij het bepalen van de beste locatie om je zonnepanelen aan te sluiten.

In het algemeen moeten zonnepanelen worden aangesloten op de omvormer, die de gelijkstroom van de panelen omzet in de wisselstroom die je in huis gebruikt. De omvormer moet worden aangesloten op je meterkast, zodat de opgewekte energie kan worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Als je een slimme meter hebt, wordt de opgewekte energie automatisch geregistreerd. De beste plaats voor de omvormer bepalen wij in overleg met u op de dag van de montage. Vaak is dit de zolder of de garage. Deze omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in bruikbare wisselstroom.

Bij Zonneprofijt kunnen we je helpen bij het kiezen van de beste omvormer voor jouw situatie en zorgen voor de juiste aansluiting op je meterkast. We zorgen ervoor dat de installatie voldoet aan alle veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Als je vragen hebt over het aansluiten van zonnepanelen of meer wilt weten over onze installatieservice, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen bij het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen van topkwaliteit.

Contact opnemen

Gebruik ons contactformulier, bel 0341 849 573 of mail naar info@zonneprofijt.nl. 

× Stuur ons een WhatsApp!