Waarom stopt airco met verwarmen?

De Haier airco die Zonneprofijt verkoopt kan zowel koelen als verwarmen. Als je een airco gebruikt om jouw ruimte te verwarmen, kan het voorkomen dat het systeem plotseling stopt met verwarmen.

Als je jouw airco gebruikt om je huis te verwarmen, werkt het systeem in feite omgekeerd als bij het koelen van een ruimte. De airco onttrekt warmte uit de buitenlucht en brengt deze naar binnen om de ruimte te verwarmen. Hierdoor wordt de buitenunit echter blootgesteld aan koude temperaturen, vooral als de buitentemperatuur al behoorlijk laag is.

Werkt de airco niet meer? Dit kan te maken hebben met:

  • Thermostaat: Als de thermostaat van de airco niet goed werkt, kan dit leiden tot problemen met de temperatuurregeling en kan de airco stoppen met verwarmen.
  • Problemen met de stroomtoevoer: Als er problemen zijn met de stroomtoevoer, kan de airco stoppen met werken. Dit kan worden veroorzaakt door een trippende stroomonderbreker, losse bedrading, of problemen met de zekeringen.
  • Vuile of verstopte filters: Vuile of verstopte filters kunnen de luchtstroom belemmeren en de efficiëntie van de airco verminderen, waardoor het moeilijker wordt om te verwarmen.
  • Problemen met de ventilator: Als de ventilator van de airco niet goed werkt, kan dit de luchtstroom belemmeren en de efficiëntie van de airco verminderen, waardoor het moeilijker wordt om te verwarmen.
  • Problemen met het koelmiddel: Als er problemen zijn met het koelmiddel in de airco, kan dit de efficiëntie van de airco verminderen en ervoor zorgen dat deze stopt met verwarmen.
  • Problemen met de compressor: De compressor is het hart van de airco en als deze niet goed werkt, kan dit leiden tot problemen met de verwarming.
  • Problemen met de thermostaat of sensor: Als er problemen zijn met de thermostaat of sensor van de airco, kan deze stoppen met verwarmen.
  • Een probleem is dat de buitenunit is bevriest. Als de buitenunit te koud wordt, kan er ijsvorming optreden en kan het systeem automatisch stoppen met verwarmen om de buitenunit te ontdooien. Dit kan leiden tot ongemak in je huis, vooral op koude winterdagen.

Om deze problemen op te lossen, kun je onze experts inschakelen. Onze monteurs komen er snel achter wat het probleem is en zullen dit verhelpen.

Contact opnemen

Gebruik ons contactformulier voor meer informatie of bel naar 0341 849 573. Je kunt ook mailen via info@zonneprofijt.nl. 

× Stuur ons een WhatsApp!