Wanneer airco bijvullen?

Als het buiten warm is, wil je graag dat je airconditioning optimaal werkt. Maar soms kan het gebeuren dat de prestaties van je airco afnemen en je je afvraagt ​​wanneer het tijd is om de airco bij te vullen. Het is belangrijk om te weten dat het bijvullen van je airco niet iets is wat je regelmatig hoeft te doen, maar dat het wel nodig kan zijn na verloop van tijd.

Maar wanneer moet je nu precies je airco bijvullen? Er zijn verschillende signalen die erop wijzen dat het tijd is om je airco bij te vullen, zoals wanneer de lucht die uit de airco komt niet meer zo koud is als voorheen, of als er een vreemde geur uit de luchtroosters komt. Ook kan het zijn dat de airco steeds meer lawaai begint te maken of dat de luchtstroom minder krachtig wordt.

Als je deze signalen opmerkt, is het verstandig om je airco te laten nakijken door een professional. Zij kunnen beoordelen of het nodig is om de airco bij te vullen en indien nodig deze bijvullen met de juiste hoeveelheid koelmiddel. Het is belangrijk om te onthouden dat het bijvullen van de airco geen klus is die je zelf kunt uitvoeren, maar dat je dit moet laten doen door een gecertificeerde monteur omdat er risico’s vastzitten aan het bijvullen van een airco.

Wil je zeker weten dat je airco in topconditie blijft? Dan kun je ook kiezen voor regelmatig onderhoud door een professioneel bedrijf zoals Zonneprofijt. Zij kunnen niet alleen je airco bijvullen indien nodig, maar ook het systeem grondig controleren en schoonmaken, waardoor je airco weer als nieuw werkt en je onbezorgd kunt genieten van koele lucht tijdens warme zomerdagen.

Contact opnemen

Gebruik ons contactformulier voor meer informatie of bel naar 0341 849 573. Je kunt ook mailen via info@zonneprofijt.nl. 

× Stuur ons een WhatsApp!