Welke airco is het beste? Voor en nadelen

Als je je afvraagt welke airco het beste is, lees dan verder. Je kunt natuurlijk uit veel soorten airco’s kiezen en iedere airco heeft andere mogelijkheden. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een airco:

  • De soort airconditioner
  • De grootte van de ruimte
  • Het budget 
  • De voor en nadelen van de specifieke airco t.o.v. jouw behoeftes

Soorten airconditioners

Er zijn drie verschillende soorten airconditioners: mobiele airco’s, split unit airco’s en luchtkoelers. Bij Zonneprofijt verkopen we de split unit airco’s.

  • Mobiele airco’s: dit is een airconditioning met wielen, waardoor je hem makkelijk verplaatst of opbergt als je hem niet gebruikt.
  • Split unit airco’s: een split airco is een airconditioning systeem met een buitenunit en één (of meerdere) binnenunits waarmee je kleine ruimtes kunt koelen of verwarmen. Het systeem werkt op basis van koelvloeistof. Deze koelvloeistof wordt rondgepompt tussen de leidingen in het airco systeem. Het is een airco die aan de muur hangt. 
  • Luchtkoelers: een luchtkoeler of intercooler is een warmtewisselaar die bij verbrandingsmotoren uitgerust met een turbolader of compressor gebruikt kan worden.

Wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het hieronder.

Mobiele airco’s
Voordeel: Het grootste voordeel van een mobiele airco is uiteraard dat je hem kan verplaatsen. 

Nadeel: Mobiele airco’s zijn vaak grote, onhandige toestellen die behoorlijk in de weg kunnen staan.

Split unit airco

Voordeel: ze zijn erg energiezuinig en kunnen ze meerdere ruimtes zowel koelen als verwarmen. Daarnaast hang je deze op, waardoor het geen ruimte op de vloer in beslag neemt. 

Nadeel: je wordt verkouden van een airco zodra er een te hoog temperatuurverschil ontstaat tussen de ruimte waar de airco staat en de ruimte buiten. Echter, dit is niet alleen bij de split unit airco zo maar ook bij andere airco’s. 

Luchtkoeler

Voordeel: verse lucht: er wordt steeds verse lucht aangevoerd in de ruimte. De lucht wordt niet hergebruikt. Daarnaast zorgt het niet voor droge lucht: in tegenstelling tot een airco droogt een luchtkoeler de lucht niet uit en is het flexibel. Er zijn namelijk geen speciale vereisten voor installatie. Je plaatst de luchtkoeler waar je zelf wil.

Nadeel: een luchtkoeler is geen airco en daarom doet het niet zoveel om de temperatuur binnenshuis te verlagen.

Bij Zonneprofijt verkopen we de airco Haier en Daikin airco, beide zijn dus split-unit airconditioners. Ze zijn een pionier op energiebesparing. Deze airconditioners, speciaal ontworpen om energie te besparen, zorgen voor efficiënte en betrouwbare koeling. 

Contact opnemen

Gebruik ons contactformulier voor meer informatie of bel naar 0341 849 573. Je kunt ook mailen via [email protected]

× Stuur ons een WhatsApp!