Welke airco voor 120 m2?

Kies de meest geschikte airco voor 120 m2

Ben jij op zoek naar een nieuwe airco? Dan is het verstandig om de ruimte in acht te nemen. Als je op zoek bent naar de juiste airconditioning voor jouw ruimte van 120 m², dan zijn er een aantal belangrijke factoren om te overwegen. Niet alle airco’s zijn geschikt voor dezelfde ruimtegrootte en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt om optimaal comfort te bereiken en energie te besparen.

Hoeveel BTU-waarde (British Thermal Units)
Een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het selecteren van een airco voor een ruimte van 120 m² is de BTU-waarde (British Thermal Units). Dit geeft aan hoeveel koelvermogen een airco heeft en is belangrijk om te bepalen of de airco geschikt is voor jouw ruimtegrootte. Met BTU wordt dus de kracht van het koelvermogen uitgedrukt voor airco’s (en verwarmingssystemen). Over het algemeen is het aanbevolen om een airco te kiezen met een BTU-waarde tussen de 20.000 en 30.000 voor een ruimte van 120 m².

Het type airco
Een andere factor om te overwegen is het type airco dat je wilt gebruiken. Er zijn verschillende soorten airco’s beschikbaar, zoals split-units, raamunits en draagbare units. 

  • De split-units airco’s zijn zeer effectief en energiezuinig, maar vereisen professionele installatie. Bij Zonneprofijt leveren we bij aanschaf van een Haier airco (een split-unit airco) de dienst dat we de airco ook installeren. 
  • Raamunits daarentegen, zijn relatief eenvoudig te installeren, maar hebben vaak een hoger energieverbruik. Deze airco’s zijn daarom waarschijnlijk minder verstandig om te nemen als jij een grote oppervlakte hebt die je wilt koelen (of verwarmen, want die mogelijkheid is er ook bij de Haier airco die Zonneprofijt verkoopt). 
  • Draagbare units zijn verplaatsbaar, maar hebben over het algemeen minder koelvermogen dan andere soorten airco’s. 

Kijk dus ook goed naar het vermogen van de de airco die je aanschaft. Als je op zoek bent naar de beste airco voor een ruimte van 120 m² dan kunt je het beste een specialist op het gebied van airconditioning raadplegen. Bij Zonneprofijt kunnen wij je adviseren over de beste optie voor de specifieke situatie van jou. Daarbij helpen we je ook bij de installatie en onderhoud van de airco. Je kunt dus met een gerust hart een airco aanschaffen en wij zorgen ervoor dat de airco optimaal presteert en dat het de beste resultaten biedt. 

Energiebesparing
Wij bieden bij Zonneprofijt airco’s aan van Haier en Daikin. Wij hebben deze keuze gemaakt omdat deze airco’s erg zuinig zijn en het dus energiebesparing oplevert. Wij zijn namelijk ook blij als onze klanten blij zijn. Deze airco’s kun je zelfs gebruiken in plaats van een verwarming en de airco gebruikt schone energie waarbij er geen sprake is van CO2 uitstoot. Het koelen of verwarmen met een airco is al helemaal voordelig in combinatie met zonnepanelen. 

In conclusie, bij het kiezen van een airco voor jouw ruimte van 120 m² is het belangrijk om te letten op verschillende factoren zoals de soort airco en de BTU-waarde. Ook moet je kijken naar de installatie van de airco. Wij zorgen voor professionele installatie en onderhoud. Daardoor kan jij genieten van een optimaal comfort. Wij garanderen tot slot dat we jou helpen met een goede keuze om energiebesparingen te bereiken voor het gebruik van een airco in een ruimte van 120 m2.

Contact opnemen

Gebruik ons contactformulier voor meer informatie of bel naar 0341 849 573. Je kunt ook mailen via info@zonneprofijt.nl. 

 

× Stuur ons een WhatsApp!