Gecertificeerde installateurs        √ Service op maat        Binnen 48 uur een gratis offerte        √ Enkel het beste materiaal        √ Geen verrassingen achteraf

Zonnepanelen Almere

 Zonnepanelen installeren in Almere

Bevindt jouw woning en/of bedrijfspand zich in de omgeving van Almere en denk jij erover om te gaan verduurzamen door zonnepanelen te plaatsen? Zonneprofijt staat voor je klaar met informatie en advies over deze klus. Het is belangrijk dat jij wegwijs raakt in de wereld van PV-systemen en zonne-energie. Een PV-systeem heeft betrekking op de algehele plaatsing van zonnepanelen en andere onmisbare onderdelen. Hierbij kan gedacht worden aan een omvormer en optimizers, deze zorgen ervoor dat het rendement van het PV-systeem wordt gemaximaliseerd. Wanneer jij je gaat verdiepen in de installatie van zonnepanelen op jouw woning en/of pand, is het belangrijk om de werking van deze diverse onderdelen te kennen. Ook is het essentieel om een onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende soorten zonnepanelen. Wij maken je graag wegwijs in de wereld van zonnepanelen! 

Wat komt er kijken bij de installatie van zonnepanelen?

Er bestaan twee verschillende soorten zonnepanelen, namelijk monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. Het meest opvallende verschil tussen deze twee soorten, is dat het rendement per m2 verschilt. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaan de zonnecellen van een monokristallijn paneel uit één kristal. Polykristallijne panelen daarentegen hebben meerdere kristallen per zonnecel. Het gevolg van dit verschil is dat het rendement per m2 van monokristallijne zonnepanelen hoger ligt. Doordat particulieren in Almere doorgaans een relatief klein oppervlak hebben om te beleggen met zonnepanelen, zijn monokristallijne panelen de beste keuze voor hen.

Niet alleen de keuze tussen monokristallijne en polykristallijne panelen is van belang bij het kopen van zonnepanelen, het is ook belangrijk om je te verdiepen in de verschillende onderdelen waaruit een PV-systeem bestaat. Voor jouw woning in Almere is het volgende van belang.

  1. Om te beginnen bevat elk PV-systeem een omvormer. Een omvormer is essentieel om de gelijkstroom die zonnepanelen opwekken om te zetten in bruikbare wisselstroom. 
  2. Hiernaast zijn optimizers nodig om het rendement van zonnepanelen te verhogen. De opbrengst per zonnepaneel is namelijk zo hoog als de opbrengst van het zwakste paneel. Dit is nadelig wanneer een deel van de panelen in de schaduw liggen en een ander deel niet. Een optimizer voorkomt dit probleem door bij schaduw de zwakste schakel tijdelijk uit het circuit te halen.
  3. Net als optimizers verhogen micro-omvormers het rendement per zonnepaneel. Micro-omvormers doen dat door de omvormer zo onder het zonnepaneel te installeren, dat er geen rendement verloren wordt door mogelijke schaduwwerking op het dak.

PV-installaties door Zonneprofijt in Almere

Heb jij na het lezen van deze informatie genoeg kennis over zonnepanelen om ze te laten installeren door Zonneprofijt? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met je mee!

 

× Stuur ons een WhatsApp!