Gecertificeerde installateurs         Service op maat        Binnen 48 uur een gratis offerte        √ Enkel het beste materiaal        √ Geen verrassingen achteraf

Zonnepanelen Amersfoort

 Zonnepanelen installeren in Amersfoort

Ben jij woonachtig in de omgeving Amersfoort en denk jij aan de verduurzaming van jouw woning en/of bedrijfspand? Dan kan Zonneprofijt meer voor jou betekenen op het gebied van zonnepanelen door je te adviseren en informeren over de installatie van een PV-systeem. Een PV-installatie heeft betrekking op de gehele plaatsing van zonnepanelen en bijbehorende onderdelen, waaronder een omvormer en optimizers. Wanneer je er dus aan denkt om jouw Utrechtse woning te verduurzamen, is het van belang om bekend te raken met de verschillende onderdelen van een PV-systeem en op de hoogte te zijn van de verschillen tussen diverse soorten zonnepanelen. Wat is namelijk een monokristallijn zonnepaneel en wat is het doel van optimizers? Wij maken je graag wegwijs in de wereld van zonne-energie en denken met je mee in de mogelijkheden voor jouw woning.

Wat komt er kijk bij de installatie van zonnepanelen?

Wie zich gaat verdiepen in de installatie van een PV-systeem, zal al snel stuiten op de verschillende soorten zonnepanelen, met monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen in het bijzonder. Het belangrijkste verschil tussen de twee varianten heeft te maken met het rendement per m2, wat het hoogst is bij monokristallijne zonnepanelen. Zoals de naam van de zonnepanelen al doet vermoeden, komt dit verschil in rendement doordat monokristallijne zonnepanelen één kristal in hun zonnecellen hebben, waar de zonnecellen van polykristallijne zonnepanelen meerdere kristallen bevatten. Vanwege dit hogere rendement per m2 in combinatie met de beperkte ruimte voor de plaatsing van zonnepanelen op daken van woningen, zijn monokristallijne zonnepanelen een aantrekkelijke optie voor particulieren.

 

Naast het verschil tussen mono- en polykristallijne zonnepanelen is het essentieel om inzicht te verkrijgen in de aanvullende onderdelen van een PV-systeem, als je denkt aan de installatie van zonnepanelen in Amersfoort.

  1. Allereerst maakt een omvormer te allen tijde deel uit van een PV-installatie, omdat zonnepanelen gelijkstroom opwekken. Deze gelijkstroom is niet bruikbaar voor de apparaten in huis, waardoor deze omgezet moet worden met behulp van de omvormer in bruikbare wisselstroom.
  2. Daarnaast zijn aanvullende optimizers mogelijk noodzakelijk voor een goedwerkend PV-systeem, aangezien de opbrengst per zonnepaneel gelijk staat aan de opbrengst van het zwakst presenterende paneel. Optimizers voorkomen dit probleem, doordat deze het maximale rendement halen uit de zonnepanelen.
  3. Vergelijkbaar met optimizers verhogen micro-omvormers het rendement per zonnepaneel; ditmaal door de omvormer onder het zonnepaneel te plaatsen. Door de omvormer op deze manier te installeren, zal er geen rendement verloren gaan door mogelijke schaduwwerking op het dak die afbreuk doet aan de opwekking van zonne-energie.

Zonnepanelen laten installeren door Zonneprofijt

Zou jij graag jouw woning in Amersfoort willen verduurzamen aan de hand van het PV-systeem van Zonneprofijt? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen. Onze experts denken in mogelijkheden en beantwoorden graag al jouw vragen over de installatie van zonnepanelen op het dak van jouw woning.


× Stuur ons een WhatsApp!