Gecertificeerde installateurs        √ Service op maat        Binnen 48 uur een gratis offerte        √ Enkel het beste materiaal        √ Geen verrassingen achteraf

Zonnepanelen Apeldoorn

 Zonnepanelen installeren in Apeldoorn

Ben jij woonachtig in Apeldoorn of omstreken en wil jij je graag laten informeren over de mogelijkheden tot verduurzaming van jouw woning? Dan kan Zonneprofijt veel voor jou betekenen op het gebied van zonne-energie. We informeren en adviseren je graag over de plaatsing en installatie van een PV-systeem. Dat is een algemene term die alles met betrekking tot zonnepanelen en haar onderdelen, waaronder omvormers en optimizers, beschrijft. Als jij je bezig gaat houden met de verduurzaming van je woning door het installeren van zonnepanelen op jouw dak, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de functie en het effect van deze onderdelen. Waarom zou je bijvoorbeeld kiezen voor micro-omvormers? Bovendien zijn er verschillende soorten zonnepanelen om uit te kiezen.

Wat komt er kijken bij de installatie van zonnepanelen?

Bij het verdiepen in de wereld van zonne-energie, zal je al snel tot de conclusie komen dat je kan kiezen uit monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. In tegenstelling polykristallijne panelen, hebben monokristallijne panelen één kristal per zonnecel. Hierdoor is het rendement per m2 bij monokristallijne panelen het hoogst. Dit is meteen ook de meest aantrekkelijke optie voor particulieren, particulieren in Apeldoorn hebben immers meestal een relatief klein oppervlakte om te bedekken met panelen. Hierbij wordt gedacht aan het dak of de schuur. 

Naast kennis het hebben over de twee soorten zonnepanelen, is het goed om geïnformeerd te zijn over de verschillende onderdelen die een PV-systeem bevat bij het kopen van zonnepanelen. Wij informeren je graag over de onderdelen die van belang zijn voor jouw huis in Apeldoorn.

  1. Allereerst is een omvormer een noodzakelijk onderdeel in elke PV-installatie. Dit komt doordat zonnepanelen gelijkstroom opwekken, maar om bruikbaar te zijn voor apparaten in huis moet deze gelijkstroom omgezet worden in wisselstroom. Dit wordt gedaan door de omvormer.
  2. Daarnaast is het van belang om optimizers te hebben. Door schaduwwerking ligt vaak een deel van de panelen in de zon en een ander deel in de schaduw. Dit is nadelig omdat de opbrengst van zonnepanelen gelijk staat aan de zwakste schakel. Een optimizer voorkomt dit probleem door deze panelen tijdelijk uit het circuit te halen.
  3. Vergelijkbaar aan optimizers zorgen micro-omvormers voor een maximalisering van het rendement per zonnepaneel. Met micro-omvormers wordt de omvormer direct onder het zonnepaneel geplaatst en zo gaat er minder stroom verloren door mogelijke schaduwwerking. 

Zonnepanelen laten installeren door Zonneprofijt

Heb jij nu genoeg informatie om een weloverwogen besluit te nemen over de installatie van zonnepanelen door Zonneprofijt? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag!.

 

× Stuur ons een WhatsApp!