Gecertificeerde installateurs         Service op maat        Binnen 48 uur een gratis offerte        √ Enkel het beste materiaal        √ Geen verrassingen achteraf

Zonnepanelen Ermelo

 Zonnepanelen installeren in Ermelo

Woon jij in de buurt van Ermelo en heb jij interesse in het installeren van zonnepanelen? Wil jij graag bouwen aan een duurzame toekomst en tegelijkertijd geld besparen op de lange termijn? Dan is het slim om je eens te verdiepen in de mogelijkheden die zonnepanelen bieden! Wanneer je in de regio Ermelo woonachtig bent, dan is het slim om een lokale zonnepanelenboer in te schakelen, en dat zijn wij van Zonneprofijt! Wij assisteren je graag bij het hele proces. Of het nu gaat om het uitkiezen van de beste omvormers, optimizers en micro omvormers, of dat het gaat over de installatie van een PV-systeem om het maximale rendement te behalen, Zonneprofijt staat voor je klaar!

Wat moet ik weten over de installatie van zonnepanelen?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er twee verschillende soorten zonnepanelen zijn, namelijk monokristallijne panelen en polykristallijne panelen. Deze twee zijn het makkelijkste uit elkaar te houden aan de kleur, monokristallijne panelen zijn zwart en polykristallijne panelen zijn donkerblauw. Wanneer jij maar een beperkt oppervlakte hebt om zonnepanelen op te plaatsen, maar je wel een zo hoog mogelijk rendement wil, dan zijn monokristallijne zonnepanelen de beste keuze. Deze panelen zijn nog volop in de ontwikkeling, dus in de komende jaren zullen ze steeds efficiënter worden. Wanneer koop je dan polykristallijne zonnepanelen? Dat is voordelig als je een heel groot dakoppervlakte hebt. De opbrengt per vierkante meter is iets lager bij deze variant panelen, waardoor de aanschafprijs iets lager ligt.

 

Nu jij wegwijs bent in de soorten zonnepanelen, is het ook belangrijk om iets te weten van omvormers, optimizers en micro omvormers. Deze zijn onmisbaar bij de installatie van zonnepanelen in Ermelo. Ten eerste is het van groot belang om bij jouw zonnepanelen een passende omvormer te hebben. Zonnepanelen wekken gelijkstroom op, maar alle huishoudelijke apparaten werken op wisselstroom. Een omvormer is dus essentieel om zonne-energie om te zetten in bruikbare stroom. Over het algemeen hebben zonnepanelen één groot nadeel, namelijk dat het zwakste paneel de opbrengst bepaalt. Wanneer bijvoorbeeld een deel van een paneel in de schaduw ligt, wordt er op de hele paneel minder stroom opgewekt. Om dit probleem op te lossen, is een optimizer essentieel, die pakt namelijk steeds die zwakste schakel aan. Tot slot kan je kiezen om een micro-omvormer gelijk onder een paneel te plaatsen. Ook dit is een hulmiddel om er voor te zorgen dat jij het maximale rendement uit je zonnepanelen in Ermelo haalt!

Zonnepanelen laten installeren door Zonneprofijt

Zou jij graag jouw woning in Amersfoort willen verduurzamen aan de hand van het PV-systeem van Zonneprofijt? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen. Onze experts denken in mogelijkheden en beantwoorden graag al jouw vragen over de installatie van zonnepanelen op het dak van jouw woning.


× Stuur ons een WhatsApp!