Gecertificeerde installateurs         Service op maat        Binnen 48 uur een gratis offerte        √ Enkel het beste materiaal        √ Geen verrassingen achteraf

Zonnepanelen Putten

 Zonnepanelen installeren in Putten

Woon jij in de regio Putten en zou je je graag willen laten informeren en adviseren over de installatie van zonnepanelen op het dak van jouw woning? Zonneprofijt maakt je dan graag wegwijs in de wereld van PV-systemen, die betrekking hebben op de plaatsing van zonnepanelen en de bijbehorende onderdelen. Hierbij kan gedacht worden aan omvormers en optimizers, die ervoor zorgen dat de PV-installatie optimaal functioneert en het rendement van zonnepanelen maximaliseert. Als jij je aan het verdiepen bent in de installatie van zonnepanelen, is het al met al dus van belang om te weten wat het effect is van de diverse onderdelen waaruit het PV-systeem bestaat en wat de verschillen zijn tussen de beschikbare soorten zonnepanelen. Welke varianten bestaan er namelijk allemaal en waarom zou je kiezen voor micro-omvormers?

 

Wat komt er kijk bij de installatie van zonnepanelen?

Wanneer je inzicht probeert te verkrijgen in een PV-installatie, zal al snel duidelijk worden dat er meerdere soorten zonnepanelen bestaan, met monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen in het bijzonder. Zoals de namen van de zonnepanelen al doen vermoeden, bestaan de zonnecellen van monokristallijne zonnepanelen uit één kristal waar die van polykristallijne zonnepanelen gevormd worden door meerdere kristallen. Als gevolg hiervan valt het rendement van monokristallijne zonnepanelen per m2 hoger uit, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor de installatie van zonnepanelen op de daken van woningen in Putten.

 

 

Niet alleen moet je bij de keuze voor zonnepanelen rekening houden met het verschil tussen mono- en polykristallijne zonnepanelen, maar ook is het belangrijk om je te verdiepen in de diverse onderdelen van een PV-systeem. Het volgende is bijvoorbeeld mogelijk voor jouw woning in Putten:

  1. Ten eerste beschikt ieder PV-systeem over een omvormer. Deze omvormer is noodzakelijk om de gelijkstroom, die zonnepanelen opwekken, om te zetten in bruikbare wisselstroom, zodat de zonne-energie gebuikt kan worden voor huishoudelijke apparaten.
  2. Om het rendement van de zonnepanelen te verhogen, kan er ook gekozen worden voor micro-omvormers, die direct onder het zonnepaneel geplaatst worden. Op die manier zal er minder stroom verloren gaan door mogelijke schaduwwerking, die een nadelige werking kan hebben op de opwekking van zonne-energie.
  3. Op vergelijkbare wijze kunnen optimizers het rendement van de panelen maximaliseren. De opbrengst per zonnepaneel staat namelijk gelijk aan het zwakste paneel, wat nadelig effecten kan hebben wanneer er sprake is van schaduwwerking op het dak. Optimizers kunnen hierin positieve uitkomsten bieden.

Zonnepanelen laten installeren door Zonneprofijt

Zou jij graag zonnepanelen willen laten installeren door Zonneprofijt na het lezen van deze informatie? Schroom dan niet om ons telefonisch te contacteren of ons contactformulier in te vullen! Wij denken met je mee wat wij voor jou kunnen betekenen en bespreken graag de mogelijkheden.

 


× Stuur ons een WhatsApp!