Wanneer airco onderhoud

Heb je een airconditioningssysteem in je huis of kantoor? Dan is het belangrijk om te weten wanneer je airco onderhoud nodig heeft. Dit artikel geeft je een aantal tips voor het onderhoud van je airco. Het regelmatig onderhouden van je airco is namelijk essentieel om ervoor te zorgen dat je systeem optimaal blijft werken en om eventuele problemen te voorkomen. Bij Zonneprofijt zijn we gespecialiseerd in het onderhouden van de airco.

Maar wanneer heeft je airco onderhoud nodig?

Over het algemeen wordt aanbevolen om je airco minimaal één keer per jaar te laten onderhouden. Je weet dan zeker dat er geen onverwachte mankementen zullen zijn waar je tegenaan loopt. Dat is wel zo fijn tijdens de warme dagen. 

Je kunt de airco het beste aan het einde van de winter of aan het begin van de lente een onderhoudsbeurt geven. Het is zeker slim om dit te doen voordat het zomerseizoen begint. Bij Zonneprofijt werken gecertificeerde monteurs die specialist zijn in het onderhouden van airco’s.

Wat doen onze monteurs voor jou?

  • De airco grondig inspecteren
  • Eventuele problemen oplossen voordat ze erger worden
  • De airco schoonmaken
  • De luchtfilters, de koelvloeistof en andere belangrijke componenten van jouw airco controleren en indien nodig bijvullen

Maar let op, als je merkt dat je airco minder efficiënt begint te werken, bijvoorbeeld doordat het minder hard blaast of omdat het een vreemde geur afgeeft, dan heeft het misschien al eerder een onderhoudsbeurt nodig. Je kunt het beste de airco ook laten controleren als je rare geluiden hoort. 

Twijfel je of je airco onderhoud nodig heeft? Wij geven je hierbij ook een eerlijk advies. Neem gewoon even contact op met één van onze professionele airco-monteurs.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel naar 0341 849 573. Je kunt ook mailen via [email protected]

× Stuur ons een WhatsApp!